poniedziałek, 31 maja 2010

Szaszłyki z kiełbasy


Hahaha… Pyszny poniedziałkowy obiadek… mniam, mniam…. Czosnek rządzi …dzięki niemu kiełbaska zyskuje ostrzejszy smak ……pycha….
Przepis pochodzi hahaha …z Biedronki …tzn. gazetki reklamowej sieci Biedronka

Składniki:
po 150g różnych kiełbas na osobę (podwawelskiej, białej lub innej), 3 plasterki boczku wędzonego, 3 plasterki boczku wędzonego, 3 plasterki różnokolorowej papryki, 2 pocięte na plastry pieczarki, plasterki cebuli,1 ząbek czosnku

Kiełbasy kroimy w kilkucentymetrowe kawałki. Czosnek kroimy w słupki i zamrażamy. Na szaszłyki nabijamy na zmianę kiełbasę, boczek i warzywa. Czosnek wyjmujemy z zamrażalnika i szpikujemy nim kawałki kiełbasy. Tak przygotowane szaszłyki pieczemy na rumiano na dobrze rozgrzanym grillu. Szaszłyki podajemy z ulubionymi sałatkami, pieczywem i musztardą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz