piątek, 30 lipca 2010

Faszerowane pieczarki ( Stuffed mushrooms)


:):):D ...Moja pierwsza propozycja wprost z Londynu .Stuffed mushrooms to pierwsza potrawa wrzucona na bloga ...pierwsza zrobiona w UK...Zdjęcie zawdzięczam Basi...bo jako jedyna ogarneła temat i gdy wszyscy wcinali, przypomniała o zdjęciu :) lol...dzięki Basiu:* hahaha..muszę to napisać i pochwalić się bo jak zobaczyłam jaki już wyśmigany dom mają Siarki to...WoW..A wiec Basiu & Szymku oficjalnie gratuluje szybkiego postępu w budowie Waszej chałpki :* ..Wow...:):)
Przepis pochodzi z gazetki z Morrisona... http://www.morrisons.co.uk/Food/ :) Pieczarki fajne ...tylko za szybo znikają..;/

Składniki (dla 4 osób):
400g pieczarek
2 łyżki stołowe oliwy
1 drobno posiekana cebula
3 zmiażdżone ząbki czosnku
70g sera (cheddar)
100g bułki tartej

Przygotowanie:
1.Oddziel nóżki pieczarek,drobno pokrój. Na patelce na 1 łyżce oliwy podgotuj do miękkości cebulę,czosnek, pokrojone nóżki pieczarek.
2.Kapelusze pieczarek posmaruj oliwą i ułóż na blasze.
3.Do masy dodaj bułkę tartą oraz ser.Następnie każdy pieczarkowy kapelusz nadziewamy niewielką ilością masy.
4.Pieczemy w piekarniku (200°C) przez około 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz